donderdag 22 oktober 2009 20:41

Consulentschap

De predikanten die binnen de classis werkzaam of woonachtig zijn, vormen met elkaar een werkgemeenschap (in de plaats gekomen van het vroegere ringverband). Er zijn er twee in onze classis zonder speciale naam. Onze predikanten behoren bij de werkgemeenschap regio Sliedrecht. Zij komen enkele keren per jaar samen en spreken  over onderwerpen die ze zelf vaststellen. Dit jaar staat 'Calvijn 500 jaar' op de agenda.

Als een wijk van onze gemeente vacant is, wordt de predikant van de andere wijk consulent. In het geval dat beide wijkgemeenten tegelijkertijd vacant zijn, is volgens afspraak de predikant van Kinderdijk de eerste consulent. De classis, die beslist over consulentschappen, respecteert deze afspraak.

Classis

Onze gemeente behoort tot de classis Alblasserdam. Tot deze classis behoren alle hervormde gemeenten en gereformeerde kerken ten westen van Langerak en Boven-Hardinxveld en ten oosten van Alblasserdam.
De classicale vergadering heeft onder andere tot taak:

• leiding geven aan het leven en werk in de classis
  • adviseren en toerusten van gemeenten
  • bevordering van het kerkelijk leven
  • stimuleren van de saamhorigheid van gemeenten en predikanten
  • het gestalte geven aan de verantwoordelijkheid van de gemeenten voor elkaar
  • toezien dat gemeenten haar roeping en taak nakomen
  • kerkvisitatie
Laatst aangepast op woensdag 23 december 2009 11:09

<<  Januari 2018  >>

Hij is al treft u 't felst verdriet, Uw wachter die uw voet, voor wankelen behoedt, ...Ps 121:2a berijmd