zaterdag 28 november 2009 10:39

Geboorte en jubilea
Door de kerkbode blijft de gemeente op de hoogte van blijde en droevige gebeurtenissen. Deze berichtgeving stellen predikant en gemeente in staat mee te leven en bij de staan op allerlei manieren ondere andere door voorbede in de eredienst. Houd predikant en scriba dus op de hoogte als het gezin uitbreidt of als er gedenkdagen zijn.

Ziekenbezoek
Van ouds af is het gewoonte dat de predikant gemeenteleden bezoekt die in het ziekenhuis verblijven. Het is daarom fijn als hij op de hoogte is van opname en thuiskomst. Door voorbede, bezoek en attenties leven predikant en gemeente mee met de zieke en zo nodig met het thuisfront. Ook langdurig zieken krijgen aandacht en worden bij de voorbede maandelijks genoemd zodat zij niet vergeten worden. 

Overlijden
Pastorale bijstand in droevige omstandigheden is een belangrijke taak van predikant en kerkenraad. Het is daarom noodzakelijk dat na overlijden van een gemeentelid de wijkpredikant zo spoedig mogelijk bericht krijgt. Hij is met de kerkenraad beschikbaar nabestaanden te troosten en te helpen met Woord en daad. De kerkenraad is beschikbaar om tijdens de rouwdagen 's avonds af te sluiten met Schriftlezing en gebed. De wijkpredikant leidt gewoonlijk de rouwdienst. De kerkenraad geeft daarvoor in de kerk of 'Onder de wiek' gelegenheid.

Verhuizing
Bericht van verhuizing binnen de gemeente of bij vertrek naar elders stuurt u naar de scriba en de kerkelijke administratie. Pastoraat en berichtgeving kunnen op die manier zonder problemen doorgaan. De adressen en telefoonnummers staan in de Adreswijzer.

Kerkbode
Berichten over het kerkelijk leven in de regio zijn verzameld in de wekelijkse kerkbode van Alblasserwaard-West. Gemeenteberichten, meditatie, advertenties, algemene informatie, bezinnende artikelen bepalen de inhoud. De corrector verzamelt de kopij van predikanten, kerkenraad, verenigingen, en instellingen. 

Kinderoppas
Iedere zondagmorgen is er crèche in het Onderkomen.Er komen globaal genomen zo’n 25 kinderen.Het is iedere week een gezellige drukte met spelende kinderen, maar ook baby’s worden gebracht. Om alles goed te laten verlopen passen er wekelijks twee moeders en vierjonge meiden op. Heel fijn dat er altijd meisjes willen oppassen!
Als je het ook leuk lijkt om één keer in de drie maanden op te passen kan je ons bellen (zie Open vensters kinderoppas.)
Nieuwsgierig geworden? Breng gerust uw kind eens naar de kinderoppas zodat u een keer per zondag samen naar de kerk kan. Tot ziens in het Onderkomen.

 

Laatst aangepast op woensdag 10 november 2010 13:41
 

Agenda

<<  Juli 2019  >>
 zo  ma  di  wo  do  vr  za 
   1  2  3  4  5  6
  7  8101112
151617181920
21222324252627
28293031   

We(r)kwoord

Wendt u naar mij toe en wordt behouden...want Ik ben God en niemand meer. Jes.45:22

 

Diensten

Zondag: 10.00 - 11.30uur
Zondag: 18.30 - 20.00uur

Locatie

Lekdijk 118
Nieuw-Lekkerland

Postadres

Scriba A.M. Versteeg
Roerdomp 48
2957 NE Nieuw-Lekkerland