maandag 02 oktober 2017 21:10

Nieuw-Lekkerland, 9 september 2018

Beste ouders/ verzorgers,

De Zondagsschool is weer begonnen! Fijn, dat uw kind op de startmiddag aanwezig is. Wat mooi om zoveel kinderen bij elkaar te zien, die met elkaar zingen, Bijbellezen en bidden. We hopen dat uw kind ook op zondagsschool, zoveel mogelijk, aanwezig kan zijn.

We hebben de vakantie weer gehad. Iedereen moet/ mag weer naar school of naar het werk. Wat zijn we gezegend, dat er christelijk onderwijs mag zijn. Als we werk mogen hebben. Laten we ook aan hen denken, in ons gebed, die dit niet hebben. Mensen die werkeloos zijn, kinderen die niet naar school kunnen. We denken ook aan hen, die verdriet hebben. Doordat ze iemand moeten missen, ziek zijn, of zorgen in gezinnen en huwelijken. Het treft ook onze gemeente. Laten we dagelijks bidden om kracht, moed en vertrouwen op de HEERE. Hij wil zorgen, voor ons allemaal!

Het thema van de actie dit jaar is: “Haal ze uit het slob”. Stichting HOE heeft een project in Oekraïne. De Roma – bevolking heeft het zwaar en moeilijk. Vanmiddag hoorden we over de kinderen die zoveel moeten missen. Op www.hervormdezondagsscholen.nl/jaarlijkse-actie/roma-kinderen-oekraine kunt u er alles over lezen. We gaan proberen zoveel mogelijk geld voor dit doel in te zamelen. Uw kind krijgt een kraskaart mee naar huis. Een volle kaart brengt 25,20 euro op. Helpt u mee? Bid u ook voor deze kinderen? Het geld van de kaart (en) kunnen de kinderen inleveren bij hun eigen meester of juf. Dat kan t/m zondag 14 oktober.

Uw kind krijgt een roosterboekje mee naar huis. Voor iedere week staat er een Psalm en Bijbeltekst in, passend bij de vertelling. Wilt u uw kind helpen, dit ook te leren? Wat is het belangrijk om teksten uit het hoofd te leren. Kinderen weten het zelf waarom: Als we nu geen Bijbel meer zouden hebben, dan kennen we het toch! Uiteraard word er rekening mee gehouden, als uw kind moeite met het aanleren heeft. Bespreek het gerust met zijn/haar meester of juf. Mocht het roosterboekje kwijt raken, via de volgende link kunt u zelf de Psalm en tekst opzoeken: http://www.lcj.nl/zondagsschool/rooster. Per week staat, per groep, vermeld waar het over gaat.

Verder brengen we onder uw aandacht, dat we als Zondagsschool ook kosten maken; roosterboekjes, beloningsmateriaal, verjaardagskaarten etc. Elke zondag mogen er kinderen even een “diaken”zijn. Wilt u ook op deze manier aan ons denken?

Voor uw agenda zijn de volgende datums belangrijk: D.V. Zondag 16 september en 25 november vrij omdat het Heilig Avondmaal gevierd word. D.V. 21 oktober is het herfstvakantie. Voor het Kerstfeest oefenen we in de kerk: dat is op D.V. 2, 9 en 16 december. Zondag 23 december is er dan geen zondagsschool. Het Kerstfeest hopen we, samen met u, D.V. 1e Kerstdag, 25 december te vieren. Verder verwijzen we u naar de wekelijke kerkbode voor berichten.

D.V. zondag 4 november is er weer Open huis. U bent van harte welkom! Voor ons als leiding, maar zeker voor uw kind, is het fijn als u uw belangstelling erin toont. Komt u ook?

We vragen uw gebed voor het werk op de zondagsschool. Dat de kinderen geraakt mogen worden door het Woord van de HEERE. Opdat ook zij, met hun jonge leven, de HEERE mogen eren.

Hartelijke groet van de leiding van Zondagsschool “Samuël”

Laatst aangepast op dinsdag 11 september 2018 10:32

<<  September 2018  >>

Alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat maar het eeuwige leven heeft. Joh 3:16