maandag 09 september 2019 15:32

Nieuw-Lekkerland, 8 september 2019

Beste ouders / verzorgers,

De vakantie is weer voorbij, de scholen zijn weer begonnen. Ook de Zondagsschool begint weer!

Fijn dat uw kind vanmiddag aanwezig was. We hopen dat uw kind trouw de Zondagsschool zal bezoeken. Afgelopen juni mocht de Zondagsschool 100 jaar bestaan. Tijden veranderen, maar de Heere niet. Hij blijft Dezelfde! Wat is het bijzonder dat elke zondagmiddag Zijn Woord open mag gaan en de kinderen mogen horen over de Heere Jezus.

Uw kind heeft een roosterboekje gekregen. Daar staat voor iedere zondag de Psalm en Bijbeltekst in die geleerd moet worden. Wilt u uw kind daarbij helpen? Het is zo belangrijk dat ze met de Bijbel bezig zijn en Psalmen en teksten uit hun hoofd leren. Denk aan Jona: toen hij in het donker in de vis zat en er geen uitzicht was, kon Jona de woorden van de Psalmen zeggen/ zingen. Het vertroostte en bemoedigde hem! De Heere geeft ons ook deze opdracht: zoek Mij en leef! (Amos 5: 4)

Mocht uw kind moeite hebben met leren dan is het fijn als u dat aan de leidinggevenden uit zijn/haar groep vertelt. Regelmatig komt het voor dat kinderen hun roosterboekje kwijt zijn. Via volgende link kunt u dan toch zien welke Psalm en Bijbel tekst aangeleerd moet worden. http://www.lcj.nl/zondagsschool/rooster.

Als leidinggevenden bereiden we onze vertelling voor. Ook proberen we een verwerking, passend bij de vertelling, te bedenken. We gebruiken het materiaal van de Hervormde Zondagsscholenbond. U begrijpt vast wel dat we als Zondagsschool ook kosten maken. Denk aan roosterboekjes, toerustingsmateriaal voor de leidinggevenden, beloningsmateriaal, verjaardagskaarten, kerstboeken, Bijbels voor het afscheid etc. Wilt u ook op deze manier aan ons denken? De kinderen mogen om de beurt met de schaal of het zakje staan waarin het meegebrachte geld verzameld word. Dat vinden ze erg leuk!

Belangrijk! De volgende zondagen is er geen Zondagsschool:

D.V. Zondag 15 september en Zondag 8 december i.v.m. Heilig Avondmaal.

D.V. Zondag 20 oktober i.v.m. herfstvakantie.

D.V. Zondag 3 november is er “open huis”. U bent van harte welkom om de groep van uw kind(eren) te bezoeken. Het Kerstfeest hopen we, samen met u, op D.V. 1e Kerstdag 25 december te vieren. De zondagen ervoor oefenen we dan in de kerk. Dat zijn dan D.V. zondag 15 en 22 december.

Verder verwijzen we u naar de wekelijkse kerkbode voor berichten.

We vragen u om te bidden: voor uw kinderen dat ze de Heere Jezus mogen leren kennen, voor liefde, geduld en wijsheid voor de leidinggevenden. Maar bovenal om zegen op het Zondagschoolwerk tot eer van de Heere!

Een hartelijke groet van de leiding van Zondagsschool  “Samuël “.

Laatst aangepast op maandag 09 september 2019 15:40

<<  November 2019  >>
1923

Wendt u naar mij toe en wordt behouden...want Ik ben God en niemand meer. Jes.45:22