woensdag 16 oktober 2019 18:02

GZB

Afgelopen maand was ik weer in Nepal, met collega regiocoordinator Tim Verduijn, en ik wil daar graag iets over delen.

Ik heb veel lokale gemeenten bezocht om het werk van onze partners zoals het kerkplantingswerk van Himalay Outreach Mission (HOM) te zien, te horen, en van te genieten. Gods Geest is hier overduidelijk bezig.

Ik moet jullie hun dank en groeten overbrengen! Wil je dat in de kerkbode overbrengen? Met onze voorbede, ervaring als eeuwenoude kerk en financiële steun dragen we écht steentjes bij.

Het bemoedigt ze en het helpt hen groeien in geloof en bijbelkennis, in omzien naar mensen met een beperking (erg achtergesteld in Nepal!) en het vormgeven van kinder- en jeugdwerk.

Er zijn verschillen met Nederland: Vaak kleine aantallen, eenvoudige gebouwtjes, 1e generatie christenen, gezamenlijk en hardop bidden, muziek, handgeklap en dans. Maar ook veel herkenning: de blijdschap over het Evangelie, je geliefd weten. Verder leven er vergelijkbare vragen als: hoe volgen we Jezus, hoe zijn we goede ouders, hoe zijn we missionair, wat kunnen we betekenen voor de mensen om ons heen, hoe houden we onze jongeren vast.

Ik vertel ze over het vlakke Nederland (dat kunnen ze zich maar moeilijk voorstellen), onze eeuwenoude kerken, over christen-zijn in NL, de mooie dingen en de worstelingen.

Ze danken en doen voorbede voor Nederland.

Zo groeit een band tussen de jonge kerk daar en de oudere kerk hier. We zijn kinderen van dezelfde Vader en leden van één Lichaam.

Een wederzijdse bemoediging!

Hier kun je wat blogs van Tim Verduijn lezen over ons bezoek.

Hartelijke groet uit Driebergen!

Marleen Adema

Programme Coordinator (Mo-Thu)

Laatst aangepast op woensdag 16 oktober 2019 18:17

<<  December 2019  >>