donderdag 12 maart 2015 20:15

VastbesloProductafbeelding Het levende Woord - John Angell Jamesten: In de dankzegging op het Heilig Avondmaal besloot ik de preek door te verwijzen naar de ‘Verbondssluiting bij de Puriteinen’. Jonathan Edwards ontving een puriteinse opvoeding en zijn innerlijke worsteling eindigde op 12 januari 1723 in een gelovige overgave aan Christus. Om zichzelf handreiking te geven in de dagelijkse strijd om heilig voor God te leven stelde hij zijn ‘besluiten’ op schrift. Deze ‘besluiten’ waren voor hem de basis van zijn persoonlijkheid en gedrag, het vertrekpunt van zijn verborgen en openbare daden. Deze ‘besluiten’ zijn een belofte om de Heere te dienen en Hem gehoorzaam te zijn. Bij de aanhef hiervan benadrukt Jonathan Edwards zijn eigen onbekwaamheid om iets te doen zonder Gods hulp. De ‘besluiten’ van Edwards kunnen als een vorm van verbondssluiting worden beschouwd. Het was onder de Puriteinen in Amerika, Engeland, Wales en Schotland in de 17e en 18e eeuw de gewoonte om door middel van de geschreven getuigenissen het leven aan God te wijden. Op deze wijze wilden zij eraan herinnerd worden wat zij de Heere hadden beloofd, als zij door de duivel of door hun eigen zonden werden aangevallen. Wie verder wil lezen over deze besluiten verwijs ik naar bovengenoemd geschrift.

Jonathan Edwards, Vastbesloten, uitgave van De Tabernakel, www.tabernakel.nl.

Bijlagen:
Ga naar de URL <code>http://www.tabernakel.nl/preken/jaargang-17/vastbesloten</code>vastbesloten[ ]0 Kb

dinsdag 04 november 2014 22:14

U bent mijn SchuilplaatsSchuilplaats: Het einde van het jaar komt met rasse schreden in zicht. De
blaadjes vallen van de bomen en van de kalender. Tijd voor een nieuw
dagboek. Er is gelukkig voor elk wat wils. Voor jong en oud. Voor klein en
groot. Voor mannen en vrouwen. Voor jongens en meisjes. Het Bijbels dagboek
van Spurgeon kan door iedereen gebruikt worden, omdat de dagelijkse
overdenkingen geput zijn uit de Psalmen als een medicijn voor het hart. In
zijn meditaties klopt het hart van deze veelbewogen pastor. Heel eenvoudig
en praktisch beschrijft hij lessen voor het geestelijke leven maar ook voor
het leven van elke dag! In voorspoed en tegenspoed, in rijkdom en armoede,
in zieke en gezonde dagen wijzen de Psalmen heen naar Hem Die ons leven
bestuurt. Naar de medelijdende Hogepriester Die de Schuilplaats is voor
allen die Hem liefhebben. Aanbevolen voor jongeren én ouderen..

C.H. Spurgeon, U bent mijn Schuilplaats, De Banier, 19,50

Bijlagen:
Ga naar de URL <code>http://www.debanier.nl/theologie/u-bent-mijn-schuilplaats/</code>u-bent-mijn-schuilplaats[ ]0 Kb

woensdag 10 september 2014 20:55

breBOeenmetchristus.inddAvondmaal: “Wat gezegd is van het woord, is evenzeer van toepassing op het
sacrament van het avondmaal. Het is het middel waardoor de Heere ons in
gemeenschap met Jezus Christus brengt. Want omdat ons verstand zo beperkt
is, dat wij Hem niet kunnen ontvangen met een oprecht hartelijk vertrouwen
als Hij ons door eenvoudig onderricht en prediking wordt aangeboden, heeft
de Vader van de barmhartigheid het geenszins beneden Zijn waardigheid geacht
in deze zich aan onze zwakheid aan te passen. Het behaagde Hem aan Zijn
Woord een zichtbaar teken toe te voegen, waarin Hij ons de inhoud van Zijn
beloften voor ogen stelt, om ons te bevestigen en te sterken door ons te
bevrijden van alle twijfel en onzekerheid.” De geciteerde passage vindt u in
een klein traktaat over het Heilig Avondmaal van de hand van de grote
reformator Calvijn. Op een eenvoudige manier behandelt dit traktaat Gods
bedoeling met, het nut voor ons en het juiste gebruik van het Avondmaal.

Johannes Calvijn, Eén met Christus. Ingeleid door dr. H. Speelman. Een
uitgave van Brevier te Kampen. Prijs 12,50.

Bijlagen:
Ga naar de URL <code>http://www.brevieruitgeverij.nl/boeken/9789491583452/een-met-christus.html</code>Een met Christus[ ]0 Kb

dinsdag 26 augustus 2014 21:08

De vrouw van... Vrouw: Mannen stonden jaren overal vooraan en voorop. Tegenwoordig is dat lang niet altijd het geval. Vrouwen zijn op allerlei terreinen bezig aan een opmars. Ook kerken ontkomen hier niet aan. Er wordt veel nagedacht over de positie van de vrouw (in de kerk). Toch hoeft de vrouw geen kerkelijke positie te vervullen om volwaardig mee te doen. Al is het kerkelijk ambt dan voorbehouden aan mannen, een vrouw is van onschatbare waarde voor haar man als ambtsdrager. In het boekje met de titel De vrouw van… schrijft ds. J. Westerink hierover. Op allerlei praktische vragen rond die positie gaat zijn boekje. Wat betekent het om met een ambtsdrager getrouwd te zijn? Heb je als vrouw ook een roeping? Ben je als vrouw bereid offers te brengen met het oog op zijn ambtelijke dienst? Kun je er tegen dat je man zijn ambtsgeheimen heeft? De auteur put uit Bijbelse en historische bronnen. Een musthave voor vrouwen van… ambtsdragers.

J. Westerink, De vrouw van … De Banier, € 9,95.

Bijlagen:
Ga naar de URL <code>http://www.debanier.nl/theologie/de-vrouw-van-9/</code>de-vrouw-van-9[ ]0 Kb

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>
Pagina 1 van 15

<<  Juni 2017  >>
192021222324

Och, schonkt Gij mij de hulp van Uwe Geest. Ps. 119:3 ber.